hundelegetøj

Hundelegetøj stimulerer din hund

”I dag er det Rollos fødselsdag. Hurra, hurra, hurra! Han sikrer sig en gave for, som han har ønsket sig i år.” Okay, du har forstået det. Når din hund har fødselsdag, skal den også forkæles. Det bliver resten af familien jo på deres fødselsdag. Så køb en lækker gave til din hund. Men hvad skal det dog være? Hvad ville din hund blive rigtig glad for? Din hund ville blive rigtig glad for et dejligt stykke hundelegetøj. Hundelegetøj, tænker du. Er det ikke noget opreklameret noget? Nej, det er det bestemt ikke. Hunde er vilde med hundelegetøj. Og det stimulerer dem på mange måder faktisk.

Hundelegetøj til den aktive hund

Hundelegetøj hjælper dig med at holde din hund rigtig aktiv. Den får en masse motion, når den tumler med hundelegetøj. Det kan være reb, der også styrker tænderne. Det kan være klodser, hvor der er mad inden i. Så skal din hund fx selv regne ud, at den skal rulle klodsen rundt på en bestemt måde for at få en godbid ud. Det er hjerneaktivitet, der vil noget. Du finder hundelegetøj i de fleste dyrehandlere, men også på nettet. Her har de et stort udvalg, du frit kan vælge imellem. Men husk ikke at købe for små ting, som din hund fx kan komme til at sluge. Det kan nemlig ende helt galt. Husk også at købe god kvalitet, så der ikke falder dele af legetøjet.

Hundelegetøj er med til at stimulere din hunds intelligens

Hundelegetøj (foto: lavprisdyrehandel.dk)
Aktiver din hund med hundelegetøj

Det er skønt at have sig et kæledyr. Der er nemlig rigtig mange gode og bekræftende oplevelser forbundet med at have et dyr. Især er mange vilde med hunde som kæledyr. De er super populære, og har man først haft en hund, så ved man hvorfor. Med en hund har man nemlig altid en ven lige ved hånden. For er der en ting, man kan være sikker på, er det, at hvis man behandler sin hund med omhu og respekt, så har man en ven for livet – en bedste ven for at det ikke skal være løgn. Hunde er nemlig ekstremt loyale og pligtopfyldende. Samtidig er hunde meget loyale. Hunde kræver nemlig ikke særlig meget. Desuden holder de betingelsesløst af deres ejer eller ejere. Det er ret unikt for hunde, at de gør det. Det betyder, at hvis man blot bruger en smule tid og energi hver dag, så får man tifoldigt igen. Hunden forventer nemlig ikke særlig meget, men bliver både glad og tilfreds, hvis man blot bruger lidt energi hver dag.

Det forpligter at have kæledyr

Man skal imidlertid også huske, at man forpligter sig til at tage sig af sin hund, når man får en sådan. Når man siger ja til at få en hund, eller et hvilket som helst andet kæledyr for den sags skyld, så følger der et vist ansvar med. Det er trods alt et andet levende væsen, man siger ja til at tage sig af.

Hundelegetøj er med til at stimulere din hunds intelligens

Det er vigtigt at holde sin hund i gang på mange forskellige måder. Det er eksempelvis vigtigt, at ens hund får en masse motion. Det er dog også vigtigt, at en hunds intelligens stimuleres og udfordres. Det kan man gøre ved hjælp af hundelegetøj, der er en alle tiders måde at underholde sin hund på, samtidig med at den lærer noget.

Hundelegetøj skaber mening i hundens tilværelse

Hunden er et dyr og den skal holdes i gang, f.eks med hundelegetøj (foto petworld.dk)
Hold hunden aktiv med smart legetøj

Hunde er legesyge væsener. De elsker at blive underholdt. Især af deres ejere, og det er sådan, at de kommer i kontakt med verdenen omkring. Hvis hunde skal få tiden til at gå, skal de bare lege. De kan lege for sig selv med interaktivt og stimulerende hundelegetøj, eller også kan de i fællesskab med deres ejere få det sjovt med bolde, pinde og andet aktiverende legetøj.

Legen binder sammen

Mennesker og hunde skal have lov til at lege sammen. Når man leger, kommer man i kontakt med de sjovere sider af tilværelsen. Hundelegetøj gør livet sjovere og blidere. Det binder dyr og menneske tættere sammen, for det er gennem legen, at man lærer hinanden at kende. Når man leger sammen, bliver tilværelsen åbnet op på en anden måde. Det gør den fordi, der i legen ligger en ubetinget frihed. En frihed til at finde på nye måder at sige og gøre noget på, der kun eksisterer indenfor legens ide og regelsæt. Hvis man kaster en bold til sin hund, løber den efter bolden. Det gør den, fordi at det er en del af legens regler. Men hunden gør det hele tiden med den samme energi og motivation, fordi at der er en vigtighed i at gøre det rigtigt. Det rigtige for hunden vil sige at gøre det hurtigt og effektivt. Hunden glæder sig over det, når den fanger bolden og kommer tilbage med den til ejeren. Ejeren og hunden bliver således knyttet tættere på hinanden, og det betyder, venskabet udvikler og udvider sig.

Legen skaber mening

Legen er altså en måde, hvorpå man kommer i kontakt med verdenen på. Med hundelegetøj danner hunden sig et billede af, hvad der er rigtigt og forkert indenfor legens sfære. En leg skaber en verden, hvorfra man forstår sig selv og andre på.

Hundelegetøj er til glæde og gavn for hunde

De fleste hunde har et medfødt behov for at lege i et eller andet omfang. Dette er noget, der især gælder for hundehvalpe og yngre hunde generelt, men også ældre hunde sætter pris på at blive stimuleret gennem leg og underholdning. Hér taler vi ikke blot om, at der bliver gået ture med hundene. Vi taler også om decideret leg, hvad end det indebærer brugen af hundelegetøj eller ej.

Mange hundeejere har dog erfaret, at netop hundelegetøj er en fantastisk måde at lege med deres hund på. Ligesom det forholder sig med mennesker, så skal der ofte nogle redskaber til for, at man kan komme i gang med en eller anden leg. Det kan være helt simple ting, der bliver en drivkraft til dette.

Hundelegetøj kan desuden hjælpe hunde til at lege på egen hånd. På den måde kan man som hundeejer slippe for at skulle bruge tid på at underholde, hvis man ikke rigtig har tiden til det i en eller anden situation. Man kan også slippe for at føle sig forpligtet til at gå meget lange ture med sin hund hver dag, fordi den selv får motioneret ved hjælp af sit hundelegetøj. Vi kan konkludere, at der er mange fordele ved at investere i noget simpelt men effektivt hundelegetøj til sin hund!

dog toys photo

Eksempler på hundelegetøj

Egentlig ved de fleste hundeejere godt, hvad hundelegetøj kan være, selvom de måske ikke endnu har købt noget til deres egen husstand. Det kan være simple ting som tøjdyr, kødben, forskellige former for rangler og så videre. Noget hundelegetøj er designet til at give hunden en belønning, når den gør noget rigtigt. Det kan for eksempel være en terning, som kan rulles rundt, og som giver hunden en godbid, når den får vendt terningen om på den rigtige side.

Hundelegetøj er ikke kun sjov og ballade

Hundelegetøj er ikke kun for sjov! Lad mig starte med at sige det sådan. For hundelegetøj er meget mere end sjov og ballade for din hund. Det er faktisk en rigtig god måde at stimulere din hund på rent intellektuelt. Via forskelligt hundelegetøj kan du være med til at gøre din hund endnu klogere. Men hvad får du ud af det? Tja, måske ingenting. Men er det alligevel ikke rart at vide, at din hund ikke er helt dum? Det synes jeg personligt. Desuden er hundelegetøj også et rigtig godt middel mod overvægtige hunde. Flere og flere hunde bliver desværre overvægtige, fordi deres ejere giver dem forkert mad, og fordi hundene simpelthen ikke får sig rørt nok. Det er igen ejerens skyld! Her kan hundelegetøj være med til at give dig en mere aktiv hund, der får rigeligt med motion i løbet af en dag.

Køb hundelegetøj med det samme

Så hvad venter du på? Gør livet lettere og mere spændende for din hund med det samme. Du kan nemlig købe hundelegetøj på nettet til ret billige penge. Det er i hvert fald ikke prisen, der skal holde dig tilbage, for det er muligt at få hundelegetøj i alle prisklasser. På den måde kan alle være med, uanset hvilket budget de har. Søg på hundelegetøj på Google med det samme, så vil du finde en masse hjemmesider, der kan sælge dig varen.

Giv din hund et stykke hundelegetøj

Ligesom vi mennesker kan lide at have det sjovt og blive underholdt, kan din hund det også. Og hvorfor ikke imødekomme din hunds behov, når det kan gøres for få penge? Mange dyrehandlere har forskelligt legetøj til hundene, som nemlig ikke koster alverden. Alt fra bidedyr til små bolde. Du kan dog også gå i den helt anden grøft og virkelig forkæle din hund med noget dyrere legetøj, som virkelig sætter din hunds intelligens på prøve. Tag for eksempel hundeskak, hvor din hund selv skal finde godbidder under brikkerne. Mulighederne er virkelig mange på området.

Forskelligt hundelegetøj alt efter behov

Som sagt kan du både købe hundelegetøj for din hunds (og din egen) morskab, men faktisk kan hundelegetøj mere end bare underholde. Den kan nemlig stimulere din hund på et lidt højere niveau. Køb for eksempel en plastbold, hvor din hund selv skal finde ud af at få hundegodbidder ud af den. Det er både sjovt, men også lærerigt. Det kan også være, at din hund mangler noget at bide i. At den skal ud med nogle aggressioner. Hertil egner legereb sig rigtig godt. Du kan her i kontrolleret leg være med til at give din hund afløb for indre dæmoner.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *