Læs her, hvad du skal gøre, når din kat har allergi

Alle dyr kan udvikle en allergi. Også din kat. En allergi kommer til udtryk som en allergisk reaktion i kattens immunforsvar. Det du skal holde øje med, er særligt, om din kat udvikler kløe og om dens hud bliver rød og irriteret. Dette kan vise dig, at din kat har udviklet allergi. Ligeledes skal du altid være opmærksom, hvis du opdager en forandre ved din kats adfærd.

En allergi kan være forårsaget af forskellige allergener. Det er en sygdom, som udvikler sig over en længere periode, hvor din kat har været udsat for det, den nu er blevet allergisk over for. Lige som ved mennesker kan katte også udvikle mange forskellige allergier. De mest typiske allergier er de, der er luftbårne, som pollen eller støv, og så fødevareallergi. Hvis din kat har udviklet en allergi, så kan det være en rigtig god idé at se på, hvilket foder din kat får. Der findes nemlig forskelligt foder, der har særlig fokus på din kats sundhed, hvis den er blevet allergiker eller du har mistanke om det.

Hvordan virker allergifoder?

Når du vælger en allergivenlig foder, så vælger du et foder, der er sammensat på en anden måde, end den almindelige kattefoder. Det er særligt indholdskilden til kulhydrat og protein, som er forskellen. I den allergivenlige foder er protein- og kulhydratskilden lettere fordøjelige, hvilket betyder at din kats mave ikke bliver udsat for den samme belastning. Ligeledes indeholder det allergivenlige foder også færre ingredienser, end den almindelige foder, som igen bevirker en mindre belastning for kattens immunsystem.

Når du vælger at skifte til et allergivenligt foderalternativ, så skal du være lidt tålmodig. Du vil lidt efter lidt kunne mærke en forbedring hos din kat, men det sker ikke lige fra den første dag til den næste. Hav derfor tålmodighed og så skal din kat nok snart få det bedre!

Du kan læse mere om allergifoder og se udvalget her

Se mere om katte og allergi her:

Sådan håndterer du din kats katteallergi hensigtsmæssigt

Find det rigtige kattemad til kat med allergi

Tjek http://businessdesk.dk/ for yderligere artikler

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *