Grøn og gul papegøje står på gren

Hvad kræver det at have en fugl som kæledyr?

Plager børnene om at få et kæledyr? At have en fugl som kæledyr er noget alle kan. Fugle skal hverken luftes eller trænes. En fugl vil bringe utrolig meget glæde i det hjem den flytter ind i. De fugle der bruges som kæledyr eller tamdyr, er sociale og tillidsfulde, og derfor er de også nemme at gøre tamme relativt hurtigt.

Hvilken fugl skal du vælge?

De mest almindelige tamfugle i Danmark er uden tvivl undulaten og kanariefuglen. Men der findes også papegøjer og nymfeparakitter. Lad os dog hurtigt slå fast, at den mest populære tamfugl i Danmark er undulaten. Den er røget lige ind på en førsteplads da det klart er den papegøjeart der er nemmest at gøre tam. Samtidig er den meget børnevenlig. Det er en meget social fugl som er nem at gøre tam. Den elsker at synge og lege, og derfor er det vigtigt, at det har noget fuglelegetøj. Ellers kan den nemt komme til at kede sig, når den er alene hjemme. En undulat kan blive op til 10-15 år. De kræver ikke mega meget plads, og derfor er det også et ideelt kæledyr for folk med lidt plads.

Ting du skal investere i, når du får en fugl som kæledyr

Først og fremmest skal du investere i et bur til fuglen. Her skal du overveje størrelsen. Skal fuglen være meget alene hjemme, er det en god ide med et lidt større bur, hvor den kan have lidt fuglelegetøj. Så skal du også have foder, og her er den en god ide at starte med det foder den har været vænnet til før, så den ikke får tynd mave, eller nægter at spise. Du skal også tænke på om fuglen har brug for et tilskud af kalk. Undulater elsker at bade sig, og derfor vil det være oplagt med et badekar, den kan vaske sig i. En drikkeautomat, hvor der altid er frisk vand, er en rigtig god løsning, så undulaten altid har friskt drikkevand tilgængeligt. Som før nævnt er fuglelegetøj i forskellige afskygninger vigtigt, da undulaten er et socialt dyr, som elsker at lege og blive aktiveret. Der findes mange former for fuglelegetøj. Stiger og ringe den kan gynge i er ofte noget der hitter hos undulaterne. Men også fuglelegetøj med lyd kan være et stort hit hos undulaten.

Find information online

Husk at søge al den information du kan inden du anskaffer dig en fugl, da undulater bliver op til mellem 10 og 15 år. Det er lang tid, så overvej grundigt om du er klar til at anskaffe dig en fugl. Undulater er kloge dyr, og du vil derfor hurtigt kunne gøre den tam, og faktisk også træne fuglen til at adlyde forskellige kommandoer. Til hjælp til dette benyttes klikkertræning. Jo flere mennesker din undulat vænner sig til, jo mere tillidsfuld og tam vil den blive. En fugl vil faktisk være det perfekte kæledyr, da den kræver lidt plads, er nem at gøre tam og nem at passe. Og alligevel vil man kunne knytte et stærkt bånd til den.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *