3 spændende typer af endegrej du skal prøve i fiskeriet.

Som lystfisker er det altid spændende, at prøve nye former for fiskegrej af. Surfer du på internettet findes der flere spændende steder, hvor du kan købe fiskegrej online.

Herunder giver vi 3 bud på endegrej du kan forsøge på dine fremtidige fisketure.

1; Fladfiskeskeen.

Skal du ud at fange fladfisk, er det mest brugte en fladfiskeforfang enten som et gammeldags Pater Noster forfang som er et helt almindeligt bundforfang eller et perleforfang. Til disse bruges ofte børsteorme eller skalrejer som madding.

En tilføjelse til fladfiskefiskeriet kan være fladfiskeskeen.

Fladfiskeskeen er en lod formet som en ske, gerne med refleksbånd i en spændende farve. Til det bindes line med krog der agnes.

Fladfiskeskeen kan også bruges i samspil med et normalt fladfiskeforfang. Her bruges fladfiskeskeen som loddet og der kan dertil bindes en tjavs på, så der er 3 kroge på forfanget.

 

2; Fire bait

Alle lystfiskere kender Powerbait, når der skal fiskes regnbueørreder i put and take søen. En af de flere konkurrerende mærker til Powerbait (som klart er det største og mest populære) er Fire Bait. Fire Bait er lavet af amerikanske Pautzke og har en noget større markedsandel i Nordamerika end i Europa.

Fire bait kan være en sjov og anderledes bait at have med i tasken på turen i Put and Take søen. Nogle gange kan det være fedt at have andre våben end powerbaiten, hvis man ikke kan få fiskene til at bide.

 

3; Hornfiskeblink med silkesnore

Skal du ud at fange nogle af de mange hornfisk der kommer til de danske kyster om foråret, er du helt sikkert bekendt med silkekrogen.

Silkekrogen er et bundt af kroge man bruger i stedet for en klassisk krog, hvor trådene vikler sig ind i hornfiskens bagudrettede tænder – og her sidder de godt fast.

Silkekrogen eller silketråde er især for rigtig mange børn en super god måde at fiske på, da man derved ikke skal lege med skarpe kroge der kan ryge i fingrene.

Den helt store fordel er at man kan lade børnene fiske i fred, uden at være bekymrede for deres fingre. Den helt store ulempe er, at man ikke fanger den store havørred der opsnuser blinket, da silkesnorene ikke virker ift. Deres tænder.

Til fiskeri med hornfiskeblink og silkesnore anbefaler vi at finde en god spinnestang, med en kastevægt på 10-30gram ca. og dertil et godt spinnehjul. Så er man klar til forårets hornfisk.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *