Akvarieplanter er både dekorative og nyttige

Intet akvarie uden planter (foto petworld.dk)
Intet akvarie uden planter (foto petworld.dk)

Akvarieplanter kan være utroligt smukke og dekorative, og det er netop, hvad et akvarium skal være. Der findes et hav af planter, og der er selvfølgelig flere ting, du skal være opmærksom på.

Sørg altid for at få friske planter med flotte lyse grønne blade. Friske planter vil holde længere. Er du i tvivl om dine fisk trives i et sundt miljø i akvariet, kan du altid holde øje med planterne. Gror planterne meget, må vandet være fyldt med sunde næringsstoffer. Det er vigtigt, at planterne ikke får lov at gro uhæmmet, så akvariet bliver mørkt og grumset. Det vil i sidste ende ødelægge bio-processen i akvariet, og dine fisk vil mistrives.

Hverken planter eller fisk vil have godt af større temperaturudsving, så sørg altid for ikke at stille dit akvarium, så det ikke bliver gennemlyst af solstråler fra et nærliggende vindue, koger på en radiator eller får for meget kulde, når du lufter ud.

Dine fisk behøver akvarieplanter

Vi har alle set tegnefilm, og det klassiske akvarium her er altid en rund tom bowle med en guldfisk. Dine fisk trives dog altid bedst i et miljø, der kommer så tæt på deres naturlige som muligt.

Du bør naturligvis vælge planter efter, hvilke fisk du har, men også hvor stort dit akvarium er. Det giver sig selv, at akvariet aldrig må blive overfyldt at hverken fisk, planter eller sten.

Stængelplanter vil altid være flotte, fordi de står og vejer smukt i akvariet. Nogle typer af fisk vil elske bundtplanter, hvor de kan gemme sig somme tider. Nogle arter kan være glade for flydeplanter, som de kan nippe til, men pas på de ikke tager for meget lys fra overfladen.

Find akvarieplanter her: http://www.petworld.dk/products/tropica-akvarieplanter.aspx

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *