Brug Feliway som hjælp til urolige katte

Der er ikke noget så hyggeligt som en kat i sin katteseng (foto petworld.dk)
Hjælp din kat så godt som muligt (foto: petworld.dk)

Når katte er utrygge, er de ikke sjove at være sammen med. En urolig kat er ikke selskabelig, og i værste fald kan den være direkte aggressiv over for mennesker og andre katte. Er dette tilfældet, er det svært at vide, hvad man skal gøre, men Feliway giver dig mulighed for at berolige din kat på en ganske naturlig måde.

Feliway efterligner kattens tryghedssignal

Selvom Feliway kan have en nærmest mirakuløs virkning på en kats adfærd, er der ikke tale om et beroligende middel, der bedøver din kat og frarøver den brugen af sine sanser. Tværtimod er Feliway designet til at efterligne en kats naturlige feromoner, som afgives, når den befinder sig i en tryg situation. Når din kat gnider sig op ad dit ben og virker veltilpas, udskiller den nemlig samtidig nogle duftstoffer, som fortæller den, at den kan være tryg ved dig. Disse feromoner prøver Feliway at efterligne, og katten vil dermed opfatte omgivelserne som trygge. Ofte vil dette være nok til at få katten til at blive helt afslappet, så den ikke udviser aggressiv adfærd over for mennesker og dyr.

Sådan bruger du Feliway

Man kan få Feliway i form af en diffusor eller en spray, der giver katten hurtig tryghed. En diffusor er et elektronisk apparat, der lige så langsomt udskiller Feliway i hjemmet, så katten kan føle sig tryg. Dette gør, at hjemmet bliver fyldt med efterligningen af tryghedsferomonet, hvilket betyder, at kattens parader bliver sænket. En anden mulighed er en spray, som har næsten omgående virkning. Dette er smart til en køretur, hvor man skal have katten til at falde til ro og derfor har brug for en hurtigtvirkende måde at bruge Feliway på. Uanset hvilken metode, du bruger, kan det hjælpe dig med at dæmpe din kats flossede nerver, uanset hvad problemet i dens omgivelser er.

Køb Feliway på denne side

Se flere tilbud til katte her:

Sådan slipper din kat af med skadedyr – prøv advantage vet

Bekæmp lopper og pelslus med advantage vet kat

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *