Der er mange ting at holde styr, når du får en ny hund

Forbereder dit hjem til en ny hund (Kilde: Petworld.dk)
Forbereder dit hjem til en ny hund (Kilde: Petworld.dk)

At bringe en ny hvalp hjem for første gang er virkelig en af ​​livets store glæder, men der er mange ting du skal huske før den store dag. Få et forspring og gør dine drømme om den perfekte familie hund til virkelighed.

Forbereder dit hjem til en ny hund

Når alle i husstanden har besluttet, at de ønsker en hund af en vis alder og race, og man har fundet hvalpen – fra et krisecenter eller en anerkendt opdrætter – starter de første familiemøder om planlægning:

Hvem vil gå tur med hvalpen og hvornår?

Hvem vil stå for fodringer tre til fire gange om dagen?

Hvem vil stå for veterinære aftaler for vaccinationer og ormekure?

Osv.

Der skal også tages tid at skabe et ordforråd alle vil bruge. Hvis mor siger “ned”, når hvalpen klatrer på sofaen, far siger “ned”, når han vil have ham til at ligge ned, og Junior udstøder “sid ned”, når han forventer hvalpen skal sidde, vil resultatet være en forvirret hund! Af tid i tidsplanen til en ordforrådsliste der forhindrer forvirring og vil hjælpe hundelufter, barnepiger og andre, der involverer sig hunden.

Dernæst udarbejd en indkøbsliste og køb forsyninger: mad og vand skåle, tygge legetøj, kamme, sengetøj, halsbånd og snor, hundetegn, hundeseng mm. Før hvalp indkøb giver dig mulighed for at bestille billigere online, da det ikke skal være her og nu.

Du bliver desuden nødt til at sikrer de områder, hvor den unge hvalp vil tilbringe det meste af sin tid de første par måneder. Dette kan betyde, at tape løse elektriske ledninger til; lagre husholdningskemikalier på høje hylder; fjerne planter, tæpper og andet der kan gå i stykker; opsætning af hundeseng; og installation af evt. indgang. Når du tror, ​​du har hvalpesikret det hele, så prøv lige at ligge på gulvet og se rundt en gang mere for at få en visning hvalpe niveau.

Hvis du har børn, så hold også et sidste møde for at fastsætte regler til ankomsten: I må ikke overvælde hvalpen den første dag, og ikke kæmpe om ham.

Kom rigtig i gang

Når du henter din hvalp, så husk at spørge, hvad den blev fodret og hvornår. Gentag dens tidsplan og foder for mindst de første par dage, for at undgå sult. Hvis du ønsker at skifte til et andet mærke, så gør det over en periode på omkring en uge ved at tilføje en del nyt mærke til dele af den gamle i flere dage; derefter skift til lige dele; osv.

Fra starten er konsistens vigtig. På vej hjem, bør hvalpen side på bagsædet, enten i en persons arme eller helst i en kasse.

Når I kommer hjem, skal I desuden tage den på toiletbesøg i det rigtige område øjeblikkeligt, da den ellers kan få svært ved at finde ud af det senere. Læs mere om pottetræning af hvalpe.

Derfra skal I udføre jeres tidsplan for fodring, toiletbesøg, afslapning og leg/motion. Fra første dag, vil din hvalp have brug for tid til familien og korte perioder med isolation. Forhold jer desuden rolige, hvis den piber og gør, da I ikke må give den opmærksomhed for dette. Giv ham opmærksomhed for god adfærd, såsom at tygge på et stykke legetøj eller hvile roligt.

At gøre tingene rigtigt fra starten forhindrer forvirring. Gennem forberedelse, er du nu et skridt tættere på din drøm om den perfekte hund.

Læs også her, hvis du vil vide mere om hundeadfærd, hundetræning og hundepleje.

Share

1 thought on “Der er mange ting at holde styr, når du får en ny hund”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *