Drømmer du om friske æg? Hønsehuse er første skridt

Skal du have høns må du også have et hønsehus (foto: lavprisdyrehandel.dk)
Skal du have høns må du også have et hønsehus (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Mange mennesker har en drøm om at have egne høns. Det er hyggeligt at have høns i haven. De går og klukker, og man kan fodre dem, når man vil. Men det er også praktisk, fordi man kan hente friske æg hver dag. En tur til baghaven, og så har man friske æg til morgenmaden. De smager altid lidt bedre, og man ved, hvor de kommer fra, og at hønsene har det godt. Der er noget særligt ved at være selvforsynende.

Hvis man har en hane blandt hønsene, kan man også få kyllinger. De er smaddersøde, og det er altid en fornøjelse med dyrebørn. Det er også spændende at følge med i udviklingen fra æg til kylling. Det er især lærerigt for de mindste i familien. Ellers vil det helt sikkert være en succes, når børnebørnene kommer på besøg.

Men hvis du tænker, at du gerne vil holde høns, så skal du først og fremmest have et hønsehus. Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du skal finde det rette. Især skal du tage forbehold for ubudne gæster – ellers kan det blive en kort fornøjelsen med hønsene.

Hønsehuset skal holde ubudne gæster ude

Hønsene har mange fjender: måren, rotten og ræven. Derfor kan hønsene ikke undvære et hønsehus. De bruger det normalvis kun til at søge i sikkerhed om natten. På den måde kan de sove trygt på deres pind. Men derfor er det vigtigt, at hønsehuset er sikret mod de ubudne gæster. Her kan det være en idé med at hævet hønsehus. På den måde kan rotterne ikke gnave sig ind.

Samtidig skal alle huller være lukkede, og lemmen skal lukkes hver aften. Hvis ikke kan uheldet hurtigt ramme, og så bliver det en kort fornøjelse. At holde ubudne gæster ude er hønsehusets allervigtigste funktion. Det er også vigtigt, at huset er placeret rigtigt: ikke direkte i solen, men heller ikke i skyggen. En blanding er helt perfekt.

På den måde bliver det ikke fugtigt og ødelagt, men heller ikke drønvarmt. Hønsene kan sagtens klare kulde, men der kan alligevel være idé i at isolere huset, så deres vand ikke fryser til is. På den måde behøver man ikke skifte vandet hele tiden om vinteren. Der er med andre ord, mange ting man skal være opmærksom på, når det kommer til hønsehuset – men det er et skridt i den rigtige retning.

Se et stort udvalg af hønsehuse her

Se mere her:

Skab de bedste rammer med gode fuglehuse

Husk fuglefoder til alle havens fugle i den kolde vinterperiode

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *