kradsetræ

Et kradsetræ stimulerer din kat

Hvis du har en kat, kender du sikkert også til det aktivitetsniveau, de for det meste lægger for dagen. Det betyder også at de fra deres naturs side har brug for en masse aktivitet og aktivering – specielt hvis du har en indekat. Det kan du heldigvis få hjælp til.

Aktiver din kat med en kradsetræ

Når en kat ikke komme ud og klatre i træer, går det ind i mellem ud over dit hjem. Det er møbler, ledninger og andet, der står på tur, når først katten kommer i gang.
Katten holder af at klatre og finde høje steder, og det er derfor du ofte finder din kat siddende på en reol, et skab eller andre steder, der er væk fra gulvet.

For at undgå at det er din sofa, gulvtæppet og dine nipsting i vindueskarme og hylder det går ud over, når først katten keder sig, kan du skabe et lille indendørs miljø til at aktivere din kat med. Katten holder sine kløer skarpe ved at kradse dem, og det er her det ofte går ud over møblerne. Derfor er et kradsetræ en god investering. For at gøre kradsetræet endnu mere interessant overfor katten kan du spraye det med katteurt. Det er også vigtigt at det er højt nok til at din kat kan strække sig helt ud, og det er derfor også vigtigt at vide hvor lang din kat er, når du skal købe et kradsetræ. Kradsetræet skal kunne stimulere din kat, så den er glad og tilfreds hele dagen.

scratching post cat photo
 

Placeringen er vigtigt

Da katten får stimuleret sine naturlige instinkter, er det vigtigt at kradsetræet er placeret det rette sted. Det er fordi katten har mulighed for at afmærke sit territorium. Den bedste placering er derfor i katten domæne – ofte midt mellem madskålen og kattebakken. Det skal derudover stå et stabilt sted, så det kan holde til at katten hopper op og ned, kradser og læner sig op af det uden at det vælter.

Din kat har behov for et godt kradsetræ

Katten er så dejligt et kæledyr, den udstråler charme og man kan ikke stå for dem, længere er den ikke. Katten er også et super kæledyr til dine børn, da der vil opstå ren kærlighed mellem dem, det er stensikkert! Men når man så har fået sig en dejlig kat, så er det rigtig vigtigt, at man passer den godt, og har det helt rigtige udstyr til den eller dem. Og hvad skal man så have fat i? Man skal naturligvis have fat i et kradsetræ til sin kat, den kan ikke leve uden et, og den skal ikke leve uden et!

Et kradsetræ gør gode ting for din kat. Din kat har behov for at rive i noget, det er dens natur, samtidig med at den skal kunne holde sine kløer nede, så den undgår skader på dem. Det er især vigtigt med et kradsetræ til sin kat, hvis den udelukkende er en indekat, for så har den ikke mulighed for at slide sine kløer ned naturligt udenfor, som en udekat har.

Find et kradsetræ hvor din kat også kan tage en lur

Hvor får man så fat i sådan et kradsetræ og er der forskel på dem? Du kan få fat i kradsetræ hos dyrehandleren, og her kan du også få svar på dine spørgsmål, hvis du har sådanne. Hos dyrehandleren kan de hjælpe og guide dig i forhold til kradsetræet. Et kradsetræ kan fås i rigtig mange udformninger, man kan for eksempel købe et, hvor der både er plads til a katten kant få slebet kløerne og hvor katten kan ligge og sove, dermed kan man slå to fluer med et smæk, og det kan man jo kun være begejstret for, ikke sandt? Du kan også købe kradsetræ til din kat på nettet, og også her er udvalget stort, så find det helt rigtige kradsetræ til din kære kat.

Kradsetræ er nærmest som en lille neglefil for katte

Ved du overhovedet, hvad et kradsetræ er? Eller har du nogensinde overvejet det? Hvis du ikke nogensinde har hørt ordet kradsetræ før, så er der måske en god og grundig forklaring på det. Det mest oplagte ville være, at du har haft en kat. For næsten alle katte kan rigtig gode lide kradsetræer, så det ville være mærkeligt, hvis din kat ikke synes, at det er en stor ting. Kradstræ kan bruges til sjov for katten. Den kan bruges til spas og løjer, og katten har det sjovt med at lade som om, at kradsetræet er en udfordring for dem. Altså at katten mener eller tror, at kradsetræet er en fange eller noget uventet, som den bliver nødt til at hægte sig på med sine store kløer. Ellers løber kradsetræet måske? Om ikke andet kunne det være meget interessant at vide, hvorfor et kradsetræ hedder et kradsetræ! Der er måske en meget god og mulig grund til det.

Et kradsetræ er ikke kun til leg, men også til neglene

Det er nemlig ikke kun leg, som et kradsetræ oser af. Et kradsetræ oser også af velklippede og velpolerede negle, og det kan selv en kat også have. Det er faktisk vigtigt, at katten får slebet sine negle ned, så den har den helt rigtige længde, hvis katten skal fange sit vigtige bytte. Det er der i hvert fald nogen, der mener. Men det kan måske også være en idé og et råd for dig, hvis du spørger nogle i kradsetræets branche, der kan fortælle dig om, hvorfor, hvordan og hvornår. Det er altid godt at være nysgerrig – også på kradsetræer!

Stimulér din kat med et klatretræ

Når du har en kat, kender du sikkert dens aktivitetsniveau, og hvordan det kan gå udover dine møbler i hjemmet, hvis ikke den stimuleres på anden vis. Det er fordi de har brug for en masse aktivering, og det drejer sig specielt om indekatte. Heldigvis er der måder, du kan imødekomme det på.

scratching post cat photo
 

Brug et klatretræ

Når ikke katten har mulighed for at komme ud og klatre i naturen, kan det ind i mellem – måske i de fleste tilfælde – gå ud over elementer i dit hjem – møbler, ledninger og andet, der synes interessant for katten. Katte holder derudover af klatre og komme op i højderne, og derfor kan du nogle gange finde din kat siddende i højderne – på bordet, reolen og andre ting, der er væk fra gulvet.

Hvis du holder for meget af dine møbler til at de skal lade livet til kattens klør, kan det være en idé at imødekomme din kats aktivitetsniveau. For når katten først føler sig kedsommelig, kan det være en god idé at skabe et lille kattemiljø i hjemmet. Katten holder sine klør skarpe ved at kradse, og det kan du i mødekomme med et klatre/kradsetræ. Gerne et med forskellige niveauer og platforme. For at gøre det mere interessant for katten, kan du bruge lidt katteurt på klatretræet, og for at det er mest optimalt, skal det helst være højt nok til at katten kan strække sig helt ud – derfor kan det også være en idé at vide hvor lang din kat er over ryggen, når du skal ud og købe klatretræet. En stimuleret kat er også en glad, tilfreds og tilnærmelsesvis rolig kat.

For at katten bliver stimuleret korrekt, har placeringen af klatretræet også noget at sige. Det er fordi, at katte gerne vil afmærke sit territorie, og derfor er den bedste placering et sted mellem kattens mad og dens kattebakke. Derudover skal det selvfølgelig være et stabilt nok sted, til at det ikke vælter, når katten hopper op og ned, samt strækker sig ved det.

Share

1 thought on “Et kradsetræ stimulerer din kat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *