Få det perfekte hundetegn til din hund

Din hund SKAL have et hundetegn (foto lavprisdyrehandel.dk)
Det er vigtigt din hund får et hundetegn (foto: billigdyrehandel.dk)

Et hundetegn er et lille skilt, der sidder i hundens halsbånd og sikrer, at hundens ejer altid kan kontaktes. Derfor er et hundetegn en uundværlig ting, og det har da også i en del år efterhånden været lovpligtigt for danske hundeejere at udstyre deres hund med et hundetegn, så der er bedst mulig chance for, at løsslupne kan finde hjem til sine ejere igen uden alt for mange problemer. Læs her i artiklen, hvordan dit hundetegn skal se ud, samt hvilke oplysninger, der skal inkluderes på hundetegnet.

Skriv telefonnummer og adresse på dit hundetegn

Først og fremmest er det vigtigt, at et hundetegn opfylder målet for dets eksistens, nemlig at gøre det nemmere for folk, der finder en fremmed hund, at kontakte ejeren, så hunden kan komme hjem igen. Derfor er det også en god idé at skrive mobiltelefonnumre på hundetegnet, selvom det ikke er  et lovkrav. Desuden skal der ifølge lovgivningen stå dit navn og adresse på dit hundetegn. Find en skrift, der er til at læse eller skriv selv med tydelige blokbogstaver, når du udfylder et hundetegn.

Vælg et design til hundetegnet, der er diskret og ikke generer hunden

Selvom man kan få hundetegn i et væld af udformninger og farver, er det bedst bare at vælge et simpelt hundetegn, som har plads til den tekst, du har brug for. Undgå at købe hundetegn, der er udformet som et kødben eller lignende, da disse hundetegn har masser af hjørner, der kan sidde fast i hundens pels, et buskads eller et hegn. I værste tilfælde kan hunden blive kvalt af sådan et hundetegn, og i bedste tilfælde går dit hundetegn i stykker og falder af. For at undgå at udsætte din hund for unødig fare skal du derfor vælge et hundetegn, som er rektangulært med afrundede hjørner, så det kan sidde på en behagelig måde i hundens halsbånd, og det ikke kommer til at gribe fat i omgivelserne.

Find hundetegn på denne side

Se flere hundetegn her:

Hundetegn tilbud

Hundetegn passer på din hund på en uheldig dag

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *