Hund i enhjørninge kostume

Her finder du dyrekostumer, ikke dyre kostumer

Dyrekostumer er stærkt populære, især til voksne. Trenden kommer oprindeligt fra Japan, som så meget andet skørt. Derfra har mærker som Kigurumi spredt sig over hele verden.

Legenden siger at trenden blev startet af videnskabsmænd. Historien lyder sådan: Wolong Naturreservatet i Kina er verdens førende center for bevaring af kæmpepandaen. Det er de nuttede pandaer vi også har i Københavns zoologiske have.

Pandaer er fra naturens side meget sky og emotionelt sårbare. Det har længe været umuligt at få dem til at formere sig i fangenskab. I mellemtiden er det lykkedes, men det tog en hel del forskning at finde ud af hvordan. Og forskning begynder altid med indsamling af data.

Fra videnskabelige undersøgelser til partysjov

Zoologer ved naturreservatet fandt ud af, at hvis de klædte sig ud i panda kostumer, ville bjørnene slappe meget mere af og opføre sig mere naturlige. Det blev endnu mere effektivt, hvis de også smurte sig ind i panda ekskrementer. På den måde blev menneskelugten kamufleret, og dyrene betragtede de udklædte videnskabsmænd ikke længere som fremmede væsner.

Udklædningen blev en kæmpe succes, og ideen spredte sig straks blandt zoologer verden rundt.

Det viste sig hurtigt, at ikke kun pandaer, men stort set alle dyr kunne snydes med hjælp af dyrekostumer. Krokodiller, fisk, fugle, kostumerne blev simpelthen til effektive videnskabelige redskaber. Redskaber der åbnede for helt nye muligheder i forskning med dyr.

Når man nu allerede havde kostumer, så gik der naturligvis ikke lang tid, før de også dukkede op udenfor arbejdstiden. Videnskabsfolk begyndte at bære dem til fester, forhåbentligt uden lugt-kamuflering. I Japan blev fænomenet så til en rigtig trend. Langt om længe har trenden nu også nået Danmark.

Dyrekostumer fra Dyreverden er altid gode for en latter

Det ser naturligvis fuldstændig latterligt ud, når voksne mennesker klæder sig ud som kvæg, mariehøns, skildpadder, eller hvad de nu kan finde på. Og det er jo netop meningen. Med et dyrekostume kan du være sikker på, at det vil trække i smilebåndet hos alle, der ser dig. Mænd, kvinder, børn, gamle, ingen kan modstå grine-effekten af et dyrekostume.

Dyreverden er en dansk produktserie af dyrekostumer. Dyrekostumer er typisk heldragter, unisex og i onesize størrelse. Det gør dem billige at producere. De tages på som en flyverdragt og dækker hele kroppen. Til de fleste dyrekostumer finder der også masker eller hjelme.

Der findes dog også mere ”voksne” varianter. Det er sexede dyrekostumer som er kønsbestemte. Der finder du fx en sexet enhjørning- eller humlebidragt til kvinder for dem, der tænder på sådan noget. Mænd synes typisk mere om maskuline motiver som en gorilla eller tyr.

Også løsdele og tilbehør

Ikke hos alle forhandlere, men hos Dyreverden kan du også få løse dele til dragterne, såvel som en del tilbehør. Hvis du fx har tabt en hale til dit æsel kostume, eller tyren har løbet sine horn af.

Ellers er dyrekostumer ikke særlig dyre fornøjelser. De billigste koster omkring 100,- kroner, i voksenstørrelse. I den dyre ende koster de omkring de 400,-

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *