Hjælp dit barn, hvis i skal have akvarier

Der findes et hav af akvarier (foto petworld.dk)
Der findes et hav af akvarier (foto petworld.dk)

Det kan være rigtig hyggeligt at have et akvarie sammen med dit barn. Barnet kan have noget visuelt at se på, og det er flot i hjemmet. Barnet kan også lærer i en tidlig alder at have nogle forpligtigelser og give omsorg til andre væsner, hvilket kun er sundt. Men akvarie dyr er ikke for børn. Eller sagt med andre ord; hvis der er tale om mindre børn, så er det vigtigt, at du tager styringen, så dyrene bliver behandlet ordentligt. Det kan nemlig være svært for et barn at forstå, at fiskene ikke kan spise mad hele tiden, eller at de ikke skal putte ting ned til fiskene.

Undgå akvarier på børneværelset

Når du har valgt, at dit barn må få fisk eller et akvarie, så skal du tænke over, hvor du stiller akvariet. For eksempel skal du stille det et sted, hvor barnet kan se på fiskene, men ikke på barnets værelse, fordi du ikke altid kan holde øje med, hvad der sker med fiskene. 
Det er også rigtig hyggeligt, når du og dit barn står og fodre fisk, men vær opmærksom på, at du ikke forstopper dem, hvis du kommer til at give dem for meget mad. Fisk har nemlig korttidshukommelse og kan ikke huske, hvor meget de egentlig har spist.

Når du har taget disse forbehold, så er det bare med at gå i krig. Det bliver en ren fornøjelse.

Her kan du se et udvalg af akvarier!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *