Hundeseler skåner din hund på gåturen

Hundeseler passer bedre på din hund (foto Petworld.dk)
Hundeseler passer bedre på din hund (foto Petworld.dk)

Hundeseler er en nænsom metode at holde din hund i snor på. Hvor den normale hundesnor er fæstnet til halsbåndet, er hundeselen fæstnet omkring hele kroppen, hvilket betyder, at når din hund trækker, fordeles belastningen på hele kroppen. På den måde skåner du din hunds nakke og halsmuskler. Det er selvfølgelig altid en afvejning. Trækker din hund meget, kan det være en fordel af bruge halv -eller helkvæl med dit hundehalsbånd, men har du for eksempel hvalpe, der endnu ikke har lært at gå pænt, så er det ideelt med en hundesele. Det er vigtigt, at hvalpen forbinder gåture med noget rart og postivt.

Vælg den rette hundesele

Når du skal have ny hundesele, bør du have præcise mål på din hund. Mål den over skuldre og langs ryg. Størrelsen er essentiel, hvis selen skal sidde ordentligt. Sidder den for stramt, vil den gnave i hundens pels og hud, ligesom en løs sele vil rive og sidde ubehageligt på din firbenede ven.

Seler af polyester er gode, fordi polyester er et utrolig holdbart og stærkt materiale, der kan modstå meget pres. Polyester er desuden behageligt mod hundens hud og pels, og de bør altid været foret med bomuld, der er blød og behagelig. Disse seler er oprindeligt udviklet til arbejds- og redningshunde.

Det vigtigste er, at du kan justere selen ved bryst og talje, da det giver en perfekt og behagelig pasform.

Husk refleks, når du går mørke gåture. Hunden er lav og hurtig, og den kan være svær at få øje på både for biler, cyklister og dig. Af kendte mærker findes blandt andet Julius-K9, Hunter, Hurtta og Fenriz.

Når du har fundet materiale, størrelse og kvalitet, der passer dig og dit behov, så gør det jo ikke noget, at selen klæder din hund. God tur.

Køb hundeseler her: http://www.petworld.dk/products/liner-seler–halsbaand.aspx

Share

1 thought on “Hundeseler skåner din hund på gåturen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *