Hundetegn passer på din hund på en uheldig dag

Din hund SKAL have et hundetegn (foto lavprisdyrehandel.dk)
Din hund SKAL have et hundetegn (foto lavprisdyrehandel.dk)

Vidste du, at det faktisk er et lovmæssigt krav, at din hund bærer et hundetegn? At din hund skal have stående på sig, hvad den hedder, hvem der ejer den, og hvordan man får fat på ejerne? Der kan enten stå telefonnummer, adresse eller begge dele, men det er alt afgørende, at det gør. Det siger loven som sagt, at man skal. Derfor er det rigtig vigtigt, at du finder et hundetegn til din hund.

Hundetegn er ikke nogen særlig avanceret ting. Det er rent faktisk bare det skilt, der sidder i hundes halsbånd. Dem har de fleste nok lagt mærke til. Men de færreste er nok klar over, at det er en nødvendighed, at de sidder der. Det er ikke kun hyggeligt og nuttet.

Hundetegnshistorikken bunder i, at det af og til sker, at hunde løber hjemmefra af den ene eller anden uheldige årsag. Så for at man kan få hunden sikkert hjem, så skal den have et skilt, der viser, hvor hjemmet er.

Gør hundetegnet personligt

Som nævnt har de fleste nok set hundetegn sidde i halsbåndet på hunde. Hundetegn kan se ud på mange forskellige måder, så det er altså helt frit, hvordan du vælger, at din hunds hundetegn skal se ud.

Nogle hundetegn er simple, sølv, metalskilte. Dem kender de fleste nok som cirkulære, små figurer. Andre hundetegn er formet i forskellige og mere personlige udsnit.

Et hundetegn kan for eksempel være formet som et kødben. Det kan også ligne en sky eller et hjerte. Derudover kan det tage så mange farver, som du synes. Du kan altså helt selv bestemme, hvordan du synes, et hundetegn vil klæde din hund bedst. Det er vidt forskelligt, hvordan ejere vælger at hundetegn skal se ud – men det er fordi, at alle hunde er forskellige.

Se et udvalg af hundetegn her

 

Læs mere om hundetegn:

Vær tryg og sikker – giv din hund et hundetegn

Vælg et supersmart hundetegn

Hundetegn er hundens tilhørsforhold til dig

Share

1 thought on “Hundetegn passer på din hund på en uheldig dag”

  1. Pingback: Hundetegn tilbud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *