Husk fuglefoder til alle havens fugle i den kolde vinterperiode

Fugle skal have godt foder uanset om de bor i haven eller buret (foto petworld.dk)
Fugle skal have godt foder uanset om de bor i haven eller buret (foto petworld.dk)

Ak ja, lige om lidt er det tid igen. Til kolde næser, forfrosne hænder, glatte veje og mørke morgener. Selvom det er fantastisk sensommervejr i år, så kan det hurtigt skifte – fra den ene dag til den anden – og før vi ved af det, har vi igen sne på vejene og frost i luften.

Det er til at overleve som menneske. Faktisk er det ret nemt. Anderledes svært er det for de danske fugle, der ikke flyver sydpå i vintermånederne. For problemet er ikke kun, at det er småt med mad i vintermånederne. Et helt andet problem er, at vi mennesker ikke i så høj grad som tidligere fodre vildtfuglene, og derfor er der mange, der simpelthen ender med at dø af sult, fordi de ikke selv kan finde mad. Dette sker typisk, når vintrene er lange, det vil sige starter tidligt og slutter sent, og i særdeleshed hvis der ligger sne på jorden i perioden.

Få fuglefoder i haven

Men, du har al mulighed i verden for at hjælpe de små sultne kræ. Det er nemlig muligt at anskaffe sig forskellige foderblandinger til vildtfugle, som du kan servere for dem på et foderbræt i haven. Har du ikke sådan et, kan du i stedet købe de populære foderbolde og hænge dem i et træ. Solsikkekerner er fx et godt bud, og nødder er et andet godt bud.

Foderboldene kan du også lave selv med hjælp fra dine børn. Måske du husker, at du lavede dem i skolen, da du var lille i tomme mælkekartoner? Ja? Det kan også laves i tomme kokosskaller. Opskrifterne er der massere af, og du kan finde dem online.

Og husk så lige, når du er i gang, at det faktisk ikke kun er om vinteren, at fuglene tit går og småsulter. Det sker også i sommerperioden. Derfor hvis du vil være rigtig rigtig sød ved havens fugle skal du servere fuglefoder for dem hele året rundt.

Share

1 thought on “Husk fuglefoder til alle havens fugle i den kolde vinterperiode”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *