Hvad er god hundemad?

HILLS VOKSENFODER - ADULT SMALLMEDIUM (Foto: Petworld.dk)
HILLS VOKSENFODER - ADULT SMALLMEDIUM (Foto: Petworld.dk)

Hvad skal hunden have at spise, for at pelsen er blank, maven fungerer optimalt, øjnene skinner og din hund i det hele taget har det godt, er glad og trives?

Når man taler om hundemad, er der lige så mange holdninger, som der er mennesker med hunde. Emnet er ret kontroversielt og diskussionerne talrige.

Pas på tilsætningsstoffer

Færdigfoder på dåse eller pose til hunden var noget, der blev opfundet i Amerika for 50 år siden, fordi det skulle være let og ligetil. I princippet var det enkelt; man tog alle ingredienser, blandede dem og kogte blandingen til en grød, der så sidenhen blev tørret ind. Den tørre masse fik tilsat forskellige former for konservering, så holdbarheden var god og dernæst blev massen skåret / smuldret i mindre størrelser, så den kunne pakkes i dåser eller poser – på den måde blev hundemaden tilgængelig for den almindelige forbruger. Dette er imidlertid ikke uden problemer; for de tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler, der blev tilsat er ikke specielt sundt – heller ikke for hunde. Tilsætningsstoffer kan give allergi og dårlig trivsel for hunden og det kan være rigtig svært at komme af med igen. Når først de dårlige stoffer er kommet ind i hundens krop, kan det virkelig tage lang tid, at få hunden gjort sund og rask igen.

Sunde alternativer

Man kan naturligvis vælge, at lave al maden til hunden selv, men i dag findes der gode sunde færdiglavede alternativer i handlen, der sikrer hundes trivsel. Derfor; sæt dig grundigt ind i, hvad det er for noget foder, du serverer for din firbenede ven.

Find sundt og godt hundemad her!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *