kanin i bur

Kaninbure til store og små

Der er forskel på kaniner, og derfor er der også forskel på de bure, du kan vælge at købe til din kanin. Det vigtigste er, at den føler sig hjemme, og derfor skal du også gøre dig umage, når du vælger, hvilket bur din kanin skal bo i. Der er mange at vælge imellem, men gå efter nogle af de simpleste regler.

  • Din kanin skal have plads. Hvis du er i tvivl, skal du altid vælge det store alternativ. Intet dyr bryder sig om at blive mast. Og specielt en kanin, der bruger mange timer hver dag alene, mens familien er på arbejde og i skole, har brug for masser af plads til at lege på.
  • Giv plads til både et lille hus, hvor kaninen kan være alene, en vand- og madskål og en høhæk. Det får du den gladeste kanin af.
  • Husk at regn ind, at der skal være plads til legetøj. Der findes masser af sjove ting, du kan købe til din kanin, så den ikke keder sig. Et løbehjul kunne være en idé eller en rampe til at gå op på første etage af buret, hvis det er bygget sådan.
  • Tænk meget gerne i et udendørsbur til når sommeren rigtigt slår igennem. Så kan kaninen også prøve selv at nippe til mælkebøtter og mærke græsset under sig.

Et kaninbur giver kaninerne et hjem med tryghed

Alle trænger til et hjem, alle fortjener et tag over hovedet. Hvis det ikke var sådan, at vi havde et sted at finde tryghed. Hvis det ikke var sådan, at mennesker kunne finde trøst og tryghed i at have et sted, som var deres eget, ville det hele være lige meget. Det ville være lige meget, for alle steder ville møde os med det samme ansigt som et fremmed hjem. Det handler om at finde sig tryg nogle særlige steder. Ligesom det også handler om at finde sig selv til rette nogle helt specielle steder. Det er her, at tankerne ligesom kommer til hvile. En hvile som denne er enorm vigtig. En hvile som denne føjer nye dimensioner til tankerne og til følelserne. Et moment af refleksion. Et moment af en særlig intensitet, der knytter sig til et nærvær og en helt specifik følelse af ro. En ro, som denne finder man sjældent andre steder end i hjemmet.

kaninbur

Dyrenes behov

Dyrene har det lidt på samme måde. De føler sig ligesådan til rette, når de befinder sig i deres hjem. Hunde har hundekurve og hundehuse, kattene har også deres pendant. Kaniner har deres kaninbure. Det er nemlig kaninbure, der stiller kattenes behov for tryghed og for ro. Med kaninbure kommer kaninerne til en tryg ro, en ro, der gør det muligt for dem at slappe helt af. Det er nemlig meningen med det hele: At kunne finde en ro eller en tryghed, der skaber hvile og inspiration. Også kaninerne trænger til inspiration og ro.

En højere standard

Et kaninbur forhøjer altså kaninernes levestandard. Et kaninbur giver nogle gode oplevelser og skaber et hjem i hjemmet for kaninerne. Her kan kaninerne være, når børnene ikke leger med dem. Her kan kaninerne finde hvile, når ikke de grønne græsplæner gør sit tiltrækkende.

Kaninbur er kaninens hjemstavn

Et kaninbur er som et hus. Kaniner trænger også til et tag over hovedet, ligesom os mennesker. Vi levende har det med at have det godt i velkendte og hyggelige rammer. Det er som om, at vi livet igennem gør meget for at føle os hjemme der, hvor vi nu engang er. Mennesker tager tit deres yndlingsting med på rejser rundt omkring. Det kan være en halskæde, et billede eller et symbol på noget velkendt derhjemme. Altså hjemstavnsfølelsen er os tæt bekendt. Det er ligesom følelsen af en hjemstavn, der trækker os frem i livet. Det er sådan, at vi kommunikerer til andre. Ud fra hvad vi ved, vi er, ved vi også, hvor vi er.

Det gælder på sin vis også for kaniner. Selvom en kanin nok ikke kommer til at rejse nær ligeså mange kilometer sit liv igennem, er der stadig gode grunde til at gøre noget ud af kaninens følelse af hjemstavn. Hvis kaninen ikke har et hjem, har den heller ikke noget forhold til sig selv. Den mangler hyggen, roen og det monotone.

Et elskværdigt kaninbur

Køb din kanin et flot kaninbur. Du kan tro, at din kanin kommer til at elske sit nye kaninbur. Hvis du køber et ordentligt kaninbur, som du ved passer til lige præcis din kanins størrelse og type, kan du være sikker på, at den vil komme til at føle sig hjemme. Den vil elske sin rammer og ud fra disse rammer være helt tryg ved at navigere rundt udenfor. De personer eller dyr, der har haft et godt hjem, har det jo oftere nemmere med at socialisere sig. Det gælder ikke mindst kaniner. Derfor skal de også have det rigtig hyggeligt i deres bure. De kan pyntes med lys, halm og en flot vandflaske.

Forskellige typer bure

Der findes mange forskellige typer bure til kaniner. Ikke alle kaniner passer ind i alle slags bure, så det er nok en god ide inden køb af bur at få orientere sig omkring på markedet.

kaninbur

Giv din kanin et godt og stort bur, som den kan hoppe i

Kaniner er nogle af de større gnavere, som gør, at de har brug for plads. Selvom der ikke findes nogle mindstemål for kaninbure, så er det, ligesom alle andre dyr, vigtigt, at kaninen kan få lov til at hoppe og lege i dens bur. Det afhænger selvfølgelig af kaninens størrelse, hvilken størrelse buret skal være. Men det anbefales, at en lille kanin (ca. 1,5 kg) skal have et bur, som er en 1/2 kvadratmeter. En mellemstor kanin (3,5 kg.) bør have 3/4 kvadratmeter, og en stor kanin (over 4 kg) bør mindst have én kvadratmeter. Det er cirka mål, men giver en fornemmelse af, hvilken størrelse dit kaninbur bør være.

Kaniner er et kæledyr, som mange mennesker har derhjemme, men det kan måske virke mere sky end eksempelvis en hund. Hvis du gerne vil have en mere livlig og tam kanin, så kræver det, at du nusser kaninen og dagligt tager den op. Kaniner skal nemlig vænne sig til berøring og blive taget op. Men hvis du gør det, så har du inden længe en kanin, der er tam som en hund.

Brug hø i stedet for gnaversten i kaninburet

Det er ikke helt sandt, når man hører, at en kanin har brug for en gnaversten for at slibe tænderne og holde dem nede. Kaniner har nemlig ikke kun fortænder, som skal slibes, men også 22 kindtænder, så det kan en gnaversten ikke hjælpe på. Derfor skal du i stedet give kaninen meget hø, som også sliber tænderne. Det er sundere for kaninen og hjælper også mere.

For med en gnaversten, som ofte er lavet af kalk, så risikerer du, at kalken kommer i kaninens urin. Det danner krystaller, som kan udvikle sig til nyre- eller blæresten. Så for at undgå det, så brug bare ganske almindeligt hø.

Share

2 thoughts on “Kaninbure til store og små”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *