Pas godt på dit akvarieudstyr

Akvarieudstyr (Foto: Petworld.dk)
Akvarieudstyr (Foto: Petworld.dk)

Efter at have investeret i både fisk, akvarium og tilbehør til akvariet, skal du selvfølgelig passe godt på det hele. Er du ny i fiskeejerbranchen kan det være svært at vide, hvad du skal være opmærksom på, man når du har læst denne tekst, er du forhåbentligt lidt klogere.

Hvad kan skade?

Godt spørgsmål. Umiddelbart er fiskene jo ret indelukkede og passer sig selv, men alligevel er der ting, du skal vide.

  • Mange fiskeejere fodrer meget, og også alt for meget. Det foder, der ikke bliver spist, falder ned på bunden af akvariet og begynder at rådne. Det danner nitrat i vandet, som er usundt for fiskene. Desuden bliver bunden mudret og grumset, og det vil til sidst sprede sig til resten af vandet.
  • Alger bliver garanteret en evindelig kamp, du ikke kan vinde. Men du kan gøre alt, hvad der er for at holde dem nede. En sugemalle kan gøre meget. Den vil fungere som fiskenes egen private støvsuger og spise alger, før de spreder sig. Ellers kan du altid anskaffe dig nogle midler, der holder algerne for dig. De fås i enten flydende – eller pilleform, og kan selvfølgelig tilpasses størrelsen på dit akvarium.

Er du i tvivl om, om vandet i dit akvarium er godt for fiskene at svømme rundt i, kan du selvfølgelig altid skifte det. Men en anden mulighed er at teste det for farlige stoffer. PH-værdien af vandet skal holde under kontrol. Det samme skal koncentratet af nitrat og ammoniak.

Find hjælpemidler og akvarieudstyr her.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *