Sådan vælger du det rigtige hundhalsbånd

Vælg det helt rigtige hundehalsbånd (Foto petworld.dk)
Vælg det helt rigtige hundehalsbånd (Foto petworld.dk)

Tusindvis af danskere er faldet for hundens aktive og godmodige væsen, og derfor er hunden, der også kaldes menneskets bedste ven, også et fast medlem af mange danske familier. Men udover at hunde skal have foder og så mange andre ting, så skal du sørge for at din hund får et ordentligt halsbånd. Langt de fleste danske hunde lever nemlig hele deres liv med halsbåndet på, og derfor er det ekstremt vigtigt, at halsbåndet er behageligt og komfortabelt for lige præcis din hund. Derfor skal du tænker dig godt om, når du er ude og shoppe halsbånd, for både materialer og pasform spiller her en stor rolle for, hvor glad din hund bliver for valget.

Halsbånd eller sele?

En af de vedvarende debatter på området, er hvorvidt man skal have en sele eller et almindeligt halsbånd til hunden. Den store forskel gør sig gældende ved gåturene, hvor hunde har en tendens til at trække i snoren. Her vil selen ikke klemme om hundens hals på samme måde, hvilket vil gøre turen med behagelig for en hund, der ikke går roligt ved din side.
Derimod siger kritikere, at halsbåndet netop opdrager på hunden, da der er en straf, når den trækker i selen og halsbåndet derved klemmer.

Læs mere om hundehalsbånd her

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *