Tag med på jagt

Jagt er en spændende hobbyDanskere spiser utrolig meget vildt kød, det er magert, mørt og smager godt. Siden 2008 er antallet af aflagte jagttegnsprøver steget med næsten 45%. Jagt er populært, og der er mange muligheder for, at du kan være med.

Jagtprøven er adgangskrav

At gå på jagt er en seriøs fritidsbeskæftigelse, og derfor er det vigtigt, at du tager både jagten og specielt jagtprøven alvorligt. For at kunne gå op til jagtprøven skal du først have deltaget i et våbenkursus, hvor der blandt andet undervises i skydeteknik, våbenbetjening, forsigtigheds- og jagtetiske regler. Herefter kan du tage prøven, som består af en praktisk og en skriftlig del, der begge skal bestås, for at prøven er bestået. På Dansk Jagtforbunds hjemmeside kan du finde yderligere information. Forbundet er desuden delt op i 8 kredse, som du kan kontakte individuelt.

Muligheder for en nyjæger

De fleste jægere er engagerede i Dansk Jagtforbund. På deres hjemmeside kan du finde arrangementer og oplysninger om det meste jagtrelaterede, og hvis du er nyjæger, kan du med fordel holde øje med de arrangementer og kurser, der laves specielt til den gruppe. På de kurser har du mulighed for at komme godt ind i jagtfaget, du får en introduktion til god jagtetikette og går på jagt med en masse andre nyjægere. Det kan være svært at komme ind i jagtfaget, når man er nyjæger, men hold øjne og ører åbne, vær opsøgende og kontakt de lokale jagtenheder. På den måde får du det optimale ud af dit jagttegn.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *